logo

Regulamin i polityka prywatności


§ 1

1. Właścicielami strony www.licencjeobsluga.pl jest Wioleta Kostrzewa, Sylwia Rosłon Obsługa firm w transporcie krajowym i międzynarodowym spółka cywilna z siedzibą Al. Krakowska 270 lok.31 , 02-210 Warszawa, posiadająca NIP:522 313 26 17
2. Użytkownik – osoba odwiedzająca stronę.
3. Oferta – oferta zamieszczona przez właściciela na stronie.
4. Dane osobowe – informacje dotyczące osoby fizycznej lub podmiotu prawnego w tym m.in: nazwisko, adres, numer telefonu, e-mail.

§ 2

1. Operatorem strony internetowej www.licencjeobsluga.pl są właściciele.
2. Przeznaczeniem strony jest informacja o usługach i produktach właścicieli bez możliwości zakupu przez stronę internetową.
3. Użytkownik jest zobowiązany do korzystania ze strony w sposób zgodny z niniejszym Regulaminem, obowiązującym prawem, ogólnymi zasadami korzystania z sieci Internet oraz celami utworzenia strony, a w szczególności w sposób nie naruszający praw osób trzecich oraz praw właścicieli.
4. W przypadku stwierdzenia, że Użytkownik narusza pkt. 3 , właściciele mają prawo podjąć wszelkie działania prowadzące do naprawienia poniesionej w związku z tym szkody.

§ 3

1. Właściciele odpowiadają jedynie za treści własne zamieszczone na stronie.
2. Informacje zamieszczane przez właścicieli na stronie są na bieżąco starannie aktualizowane, zaś właściciele nie udzielają gwarancji za, aktualność i stałą dostępność strony.
3. Wyłącznie w ramach komunikacji indywidualnej właściciele udzielają wszelkich informacji i porad.
4. Właściciele zastrzega sobie prawo zmiany oferty internetowej, jej uzupełniania, skracania lub całkowitego wycofania. Nie gwarantują również, że treści oferty internetowej są odpowiednie dla użytkownika i jego celów.
5. Na stronie mogą być umieszczone linki do adresów internetowych podmiotów trzecich, na których treść właściciele nie mają żadnego wpływu. Za treści znajdujące się pod linkowanymi adresami odpowiada wyłącznie ich operator.
6. Właściciele zwracają się z prośbą o bezzwłoczne ich powiadomienie, jeśli użytkownik, korzystając z linków umieszczonych na stronie, trafi pod adresy, których treści wydają się użytkownikowi błędne i wątpliwe. Usunięcie tego rodzaju linków nastąpi bezzwłocznie po uzyskaniu takiej informacji. Oświadczenie to obowiązuje dla wszystkich linków znajdujących się na stronie właścicieli.

§ 4

1. Oferta internetowa właścicieli jest przeznaczona dla obszaru RP i została sporządzona na podstawie polskiego prawa.
2. Zawartość strony, w tym jej wygląd, konstrukcja i treści chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
3. Prawa do wszystkich materiałów zamieszczonych na stronie zastrzeżone są na rzecz właścicieli.
4. Żadna część strony nie może być powielana lub rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie lub w jakikolwiek sposób. Naruszenie praw autorskich przez Użytkownika skutkuje odpowiedzialnością prawną określoną w przepisach ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, przepisach kodeku cywilnego.
5. Używanie różnych przeglądarek oraz indywidualne ustawienia oprogramowania mogą stwarzać różnice w wyświetlaniu treści.

§ 5 Informacje o przetwarzaniu danych osobowych

1. Administratorem Pani/a danych osobowych jest Wioleta Kostrzewa, Sylwia Rosłon Obsługa firm w transporcie krajowym i międzynarodowym s.c. z siedzibą w Warszawie przy Al. Krakowskiej 270 lok.31 , numer NIP 5223132617.
2. W/w firma zapewnia ochronę danych osobowych zgodnie z postanowieniem ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.
3. Dane osobowe są przetwarzane w celu świadczenie usług wynikających z zakresu działania firmy.
4. W sprawach związanych z Pani/a danymi proszę kontaktować się z Administratorem Danych Osobowych, e-mail licencje.obsluga@p.pl.
5. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania. Skorzystanie prawa cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
6. Podane dane będą przetwarzane zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
7. Dane osobowe będą przechowywane do czasu cofnięcia zgody.
8. Przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego GIODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
9. Podanie danych jest dobrowolne, aczkolwiek odmowa ich podania jest równoznaczna z brakiem możliwości wykonania usługi i realizacji zawartych umów.

§ 6 Postanowienia końcowe

1. Właściciele dokładają wszelkich starań w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, jednak nie dają gwarancji, że strona działać będzie bez awarii i przerw.
2. W razie jakichkolwiek zastrzeżeń co do działalności strony, użytkownik może zgłaszać je właścicielom poprzez wysłanie e-maila na adres licencje.obsluga@op.pl.
3. Właściciele zastrzegają sobie prawo do zmiany niniejszego regulaminu w każdym czasie. Aktualny regulamin będzie zamieszczony na stronie.